ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ИЗМЕЂУ МИНИСТАРСТВА ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ 41 ПРОЈЕКТА

Заменик председника Градске општине Стари град Александар Тодоровић и заменица начелника Управе Старог града Наташа Гавриловић присуствовали су у Палати Србија потписивању уговора између Министарства туризма и омладине и локалних самоуправа за реализацију 41 пројекта у циљу унапређења живота младих кроз спровођење омладинске политике на локалном нивоу.

Министарство туризма и омладине је за конкрс за подршку јединицама локалних самоуправа издвојило 62 милиона динара. Градска општина Стари град је од Министарства добила 1,3 милиона динара за пројекат под називом „Подршка младима на Градској општини Стари град“.

Конкурс је усмерен на развијање механизама који, између осталог, поспешују предузетништво, запосленост младих, као и на опремање и реновирање омладинских клубова и канцеларија и израду стратешких докумената из области омладинске политике.

Мемић је приликом потписивања уговора нагласио да Министарство туризма и омладине подржава све субјекте омладинске политике, али да је неопходно и да јединице локалне самоуправе повећају улагања у активности за младе и просторе за младе.

Министар је истакао да је део конкурса ове године опредељен на опремање омладинских клубова и простора за младе, и да је посебан фокус био на подршци новоотвореним канцеларијама за младе и канцеларијама за младе у мање развијеним подручијима.