ПОВОДОМ ДАНА ОШ „БРАЋА БАРУХ“ ОРГАНИЗОВАНА ВЕЖБА БЕЗБЕДНЕ ЕВАКУАЦИЈЕ УЧЕНИКА, НАСТАВНИКА И ШКОЛСКОГ ОСОБЉА

Поводом Дана ОШ „Браћа Барух“, Општинска организација Црвеног крста Стари град, у сарадњи са општином Стари град, у понедељак 13.маја организовала је вежбу безбедне евакуације ученика, наставника и школског особља основне школе.

Овом едукативном часу, како се припремити и реаговати у ванредним ситуацијама, присуствовали су Александар Суботић, директор ОШ „Браћа Барух“, Марија Марков помоћница председника општине и Бојан Бојић, руководилац Одељења за друштвене делатности и пројекте развоја.

„Вежба је била успешна, сви су евакуисани у року од 7 минута. Показали смо како треба да се реагује у ванредним ситуацијама. Безбедно окружење за боравак, учење и одрастање наше деце је свакако примарни задатак свих нас. У договору са директорима, ову едукативну, поучну, али и забавну вежбу за основце, приказану на практичан начин у складу прописаним правилима, спровешћемо и у другим староградским основним школама“, каже Невена Живић, секретар ОО Црвеног крста и координатор општинског Волонтерског сервиса Стари град.

Александар Суботић, директор ОШ „Браћа Барух“ оцењује да је задовољан реакцијом колектива, посебно ученика.

„Користим ову прилику и да се захвалим нашој општини која је са значајним средствима помогла да ученици добију обновљено, велико школско двориште, које је сада потпуно безбедно за спорт, забаву, игру и безбрижно одрастање наше деце. Такође, на иницијативу општине добили смо и недостајући План о процени ризика и противпожарној заштити, а уштеђеним средствима заменили смо расвету и окречили просторије школе“, рекао је Александар Суботић.

Сарадња општине и организације Црвеног крста Стари град је интезивирана од 2020. године. Одвија се на системски, партнерски и организовани начин, кроз рад Волонтерског сервиса, са преко 200 обучених чланова, и спровођење бројних хуманитарних и других програма. Општинска организација Црвеног крста Стари град,  у којој се добра воља, хуманост и солидарност негују више од седам деценија, истиче се најбољим резултатима у акцијама добровољног давалаштва крви, пружању прве помоћи, деловању у ванредним ситуацијама, мотивацији нових волонтера, као и у подршци социјално угроженим суграђанима. Општинa Стари град пружа логистичку и сваку другу подршку како би се остварио заједнички циљ –пружање најквалитетније услуге и помоћи Старограђанима.