ПЕТ МЕДАЉА ИЗ МЕНТАЛНЕ АРИТМЕТИКЕ: ТАРА ЛУКИЋ ЈЕ МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ СА СТАРОГ ГРАДА

Десетогодишња Старограђанка Тара Лукић, ученица четвртог разреда ОШ „Краљ Петар Први“ и полазница школе менталне аритметике „Малац генијалац“, до сада је освојила пет медаља из менталне аритметике, учествовала на Олимпијади и градским такмичењима из ове математичке области. Тара, као и многобројни њени другари, од прошле године има прилику да захваљујући својој општини Стари град бесплатно похађа школу менталне аритметике „Малац генијалац“, популарну међу децом школског узраста која су надарена за математику.

„Поносни смо што је Тара остварила овакве успехе и због тога јој од срца честитамо. Поносни смо и на остале полазнике који су успешно завршили претходни циклус часова у школи „Малац генијалац“. У следећем циклусу дуплираћемо број деце који ће похађати ову школу. Важно је да општина подржи добре примере и да промовише вредности које такве активности носе са собом“, рекао је Душан Петрић, председник Скупштине ГО Стари град, који је у општини угостио Тару и њене поносне родитеље.

Бесплатне часове у школи „Малац генијалац“ Градска општина Стари град обезбедила је у оквиру програма „Стари град мисли на тебе“, а осим математике, за децу школског узраста организоване су бројне бесплатне спортске и креативне активности.

Од почетка школске године, у школи „Малац генијалац“ бесплатне часове менталне аритметике похађа двадесет ученика са општине, док ће се у наредном, пролећном циклусу програма намењеним деци школског узраста, број места повећати на чак четрдесет. Такође, трајање програма у новом циклусу продужено је са три на девет месеци како би нашим малишанима омогућили континуитет у учењу.