ПЕТИ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СРЕТЕЊСКИ ШАХ ТУРНИР „ДОРЋОЛИЈАДЕ“

Поводом Дана државности Републике Србије, Покрет трећег доба Београда – oгранак „Дорћолијада“ Стари град, Градска општина Стари град и Савез спортова Стари град организују Пети међугенерацијски Сретењски шах турнир Дорћолијаде.

Турнир се одржава у четвртак, 16. фебруара са почетком 11 часова у  ГО Стари град , Македонска 42, у просторијама  Услужног центра (приземље општинске зграде улаз из Нушићеве улице)

Међугенерацијски Сретењски шаховски турнир се организује у знак сећања на Сретење – 15. фебруар 1804. године, када је у Орашцу почео Први српски устанак, али и на исти дан 1835. године, када је у Крагујевцу проглашен први српски Устав, који је означио почетак државности Србије и који се данас слави као Дан државности Републике Србије.

На турниру испред сениора учествују шахисти из општине Стари град, гости из других општина, члканови Шаховског клуба слепих и слабовидих ‚‚Напредак” и представници Спортског савеза особа са инвалидитетом Града Београда.

Младе шахисте представљају ученици из београдске Математичке гимназије, Основне школе ‚‚Браћа Барух” и других староградских школа.