ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ЈЕ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЗОРИШТА ПОКЛОНИЛА СТАРОГРАЂАНИМА БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ ЗА НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ, АТЕЉЕ 212 И ДЕЧЈЕ ПОЗОРИШТЕ „БОШКО БУХА“

Општина Стари град је још једном показала да мисли на своје суграђане. Поводом 27.марта – Светског дана позоришта Старограђанима је поделила бесплатне карте за представу „Миленијум“ Народног позоришта, за монодраму „Петријин венац“ Атељеа 212 и представу „Снежана и седам патуљака“ у Дечјем позоришту „Боко Буха“

У просторијама општинског Услужног центра наши суграђани, корисници картице и програма „Стари град мисли на тебе“ били су пријатно изненађени овим гестом и имали су само речи хвале за ову општинску пажњу према суграђанима, јер како кажу, углавном су све карте за ове позоришне представе унапред резервисане. Старограђанка Зое Есхун истиче да ју је ова лепа пажња општине обрадовала и да ће у Народно позориште отићи са својом ћерком.

„Похвалила бих нашу општину јер мисли на суграђане. Моја ћерка и син такође користе и бројне бесплатне програме које је општина припремила за децу, од пливања, школе спорта до едукативних радионица. Програми су добро осмишљени, бесплатни су и то нам пуно значи“, каже Есхун.

Суграђанка Јасмина Кузенко Тасковић из Доситејеве улице је од скоро у пензији.

„Млад сам пензионер и сада ћу имати више времена да користим бројне општинске програме сениор центра. Пре короне сам похађала школу сликања. То је било интересантно и веома забавно. Желим да се захвалим нашој општини на позоришним картама и да похвалим ову акцију“, поручила је госпођа Кузенко Тасковић.

Уз похвале за ову лепу општинску пажњу Јелена Павловић, суграђанка из Мајке Јевросиме, наглашава да јој много значи ова подела карата за позориште јер су карте унапред резервисане, а често су гужве и велики редови испред позоришних благајни.

„Ово је одлична акција и баш сам задовољна. Хвала нашој општини и овим љубазним девојкама у Услужном центру. А што се тиче других програма које је општина припремила за нас сигурна сам да ћу их користити, пре свега базен“, рекла нам је госпођа Јелена.

Подсећамо да је општина Стари град, као централна градска општина са највише културних институција и установа од националног значаја, потписала протоколе о сарадњи, са циљем да заједно раде на промоцији наше изузетно богате културне баштине, као и да се суграђанима учине доступним разноврсни културни и уметнички садржаји. У оквиру програма „Стари град мисли на тебе“ до сада је у општинском Услужном центру Старограђанима подељено преко 2,5 хиљаде бесплатних карата за различите културне садржаје, од позоришних до карата за разноврсна концертна дешавања.

Светски дан позоришта  – 27. март обележава се широм света на иницијативу Међународног позоришног института (ITI) од 1961. године. На тај дан позоришта у свету, национални центри Међународног позоришног института и читава међународна позоришна заједница, организују разне позоришне манифестације, од којих је најважнија традиционална међународна порука коју, на позив овог института (ITI) , увек пише позоришна личност светског угледа. Порука се преводи на више од 20 језика, чита пред десетинама хиљада гледалаца у позориштима, штампа и емитује у стотинама новина, часописа, радио и тв станица на свим континентима. Прву поруку је написао је Жан Kокто 1962. године. Аутор овогодишње поруке је  драмски писац Јун Фосе из Норвешке, из које преносимо закључак: 

„Рат и уметност су супротности, баш као што су рат и мир супротности –  једноставно је. Уметност је мир“.