ОДРЖАН ПЕТИ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ ДЕЧЈИ МАТАРОН ДОРЋОЛИЈАДЕ ПОД СЛОГАНОМ „БАКЕ И ДЕКЕ УЗ БАТЕ И ДЕКЕ“

У оквиру манифестације „Староградско лето“, Покрет трећег доба Београда – огранак Дорћолијада Стари град организовао је на терену Београдског зоо врта пети по реду Међугенерацијски дечји маратон Дорћолијаде под мотом „Баке и деке з бате и секе“, уз учешће предшколаца из староградских вртића и бројних генерација пензионера Старог града.

Међугенерацијски дечји маратон Дорћолијаде организован је уз подршку Градске општине Стари град, Савеза спортова Стари град, Предшколске установе „Дечји дани“, Београдског зоо врта, Покрета трећег доба Србије, Општинског удружења пензионера Стари град, Удружења пензионера Банка поштанска штедионица и волонтера општинске организације Црвеног крста.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић, који је присуствовао међугенерацијском спортском дану, најавио је бројна културна и спортска дешавања током манифестације „Староградско лето“, која траје до септембра месеца.

„Међугенерацијски дечји маратон је за општину веома значајан, јер на овај начин показујемо колико је важна солидарност између предшколаца и наших најстаријих суграђана. Општина Стари град је организацијом низа бесплатних програма како за децу тако и за пензионере показала колико нам је важно безбрижно одрастање деце на нашој општини, као и квалитетно проведено време припадника треће животне доби“, рекао је председник општине Радослав Марјановић.

Председник организационог одбора Дорћолијаде Душан Максимовић каже да су догађаји међугенерацијске сарадње догађаји за памћење због великог броја учесника а не победника.

„Догађаји Дорћолијаде одвијају се по олимпијском принципу да је увек важно учествовати а не победити. По том принципу, сви мали учесници добиће након ове смотре златне медаље са жељом да наставе са спортским активностима и у будућности“, рекао је Душан Максимовић, који се захвалио општини Стари град која је била генерални спонзор манифестације.

Међугенерацијском дечјем маратону Дорћолијаде присуствовали су и помоћник председника општине Александа Пуача, члан Већа општине Стари град Бранислав Зец, председник Савеза пензионера Србије проф.др Андреја Савић и председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије проф.др Момчило Талијан.