ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ ПЕСНИКА И ЈУНАКА МИЛУТИНА БОЈИЋА

Савез удружења потомака ратника Србије 1912-1920.  традиционално је и ове године  обележио дан смрти великог песника и јунака Милутина Бојића, полагањем венаца и пригодним програмом код споменика овог националног великана.

Догађају су присуствовали помоћник председника општине Стари град Александар Пуача, чланови Савеза са председницима општинских организација Звездаре и Савског Венца, Васом Глигоревићем и Великом Марковић, као и директор библиотеке „Милутин Бојић“ Јовица Кртинић, будући конзул Србије у Њујорку Владимир Божовић, в.д. председника Градског одбора Савеза за Београд Слободанка Беговић, председник Савеза Иван Стратимировић, повереник за дијаспору Џон Боснић и други чланови и гости.

Већ по дугогодишњој традицији „Плаву гробницу“ рецитовала је Невенка Трмчић. Савез удружења потомака ратника Србије 1912-1920. године  је друштвена, борачка и патриотска организација, која чува и развија светле традиције наше славне прошлости, са тежиштем на периоду од 1912. до 1920. године.

Рад и активност темељи на патриотизму и родољубљу, према свом народу и Отаџбини. Дан Савеза је 3. јануар, када је донета одлука о настављању традиција Народне одбране и одлучено о одржавању Конгреса учесника балканских и Првог светског рата 15.9.1919. године.