ОСМИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ ТУРНИР „ИБЦ БЕОГРАД 2022“: ПОДРШКА КОШАРКАШКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА И ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Осми интернационални кошаркашки турнир „ИБЦ Београд 2022“ одржан је у спортској дворани Радивоје Кораћ од 9. до 12. јануара. У организацији кошаркашког клуба са Старог града „ИБЦ Београд“ такмичило се 14 селекција у конкуренцији кадета, пионира и млађих пионира. Десет екипа из суседне Црне Горе и Северне Македоније и четири домаће екипе младих кошаркаша одиграло је укупно 21 утакмицу.

„На турниру је учествовало више од две стотине дечака узраста од 10 до 16 година и с обзиром на ситуацију са короном битно нам је да смо успели да окупимо велики број екипа. Деца су упркос свему дошла из разних крајева региона како би осетили такмичарски дух и побољшали своју спремност и кондицију“, рекао је по завршетку турнира Ненад Јерковић, власник староградског кошаркашког клуба „ИБЦ Београд“, који се на организацији, између осталих, захвалио и Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“ који је омогућио да сви учесници буду смештени на једном месту у непосредној близини спортске сале „Радивоје Кораћ“ где су одигране све утакмице.

Подршку у организацији кошаркашког турнира „ИБЦ Београд 2022“ дали су Кошаркашки савез Београда, Градска општина Стари град и Савез спортова Стари град.

„Овакви турнири не би могли да се организују без финансијске помоћи Кошаркашког Савеза Београда и општине Стари град. Захваљујем се на огромној помоћи, јер без ње не бисмо имали овакво међународно такмичење за наше најмлађе кошаркаше“, додаје Ненад Јерковић.

У категорији млађих пионира прво место освојила је екипа „Про баскет“ из Тивта, други су били пионири „Црвене звезде“, док је на трећем месту био КК „Галеб“ из Херцег Новог.

У категорији пионира прво место припало је домаћину „ИБЦ Београд“ који је у финалној утакмици победио КК „Галеб“ из Херцег Новог. Трећи су били пионири КК „Пантер“ из Никшића.

Прво место у конкуренцији кадета освојио је тим „Про баскет“ из Тивта, друго место „Миленијум“ из Подгорицџе, док је треће место освојио подгорички клуб „Седмица“.