ДОДЕЉЕНА ОПШТИНСКА НАГРАДА „ПОЛИЦАЈАЦ ГОДИНЕ“: УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ ЗА 19 ПРИПАДНИКА ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ „СТАРИ ГРАД“

Председник Радослав Марјановић уручио је данас традиционалнe наградe општине Стари град „Полицајац године“ и захвалнице за 19 најистакнутијих припадника Полицијске станице „Стари град“, за резултате постигнуте у извршавању безбедносних задатака и пружању значајног доприноса очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана. Свечаном уручењу захвалница присуствовали су начелник  Полицијске станице „Стари град“, потпуковник Раденко Ресановић и заменица начелника Управе ГО Стари град Наташа Гавриловић.

Председник Марјановић је честитао добитницима на заслуженим наградама  и нагласио да општина Стари град жели да се захвали припадницима полиције за изузетно залагање, професионалност у извршавању задатака и посвећеност очувању јавног реда и мира,  али и да настави традицију награђивања полицајаца.

„Познато је колико је важан посао који радите. Ми знамо да ваш позив носи опасности и ризике. Наша општина то препознаје и поштује. Општински Савет за безбедност, у чијем раду учествује начелник Ресановић, кроз сарадњу са вама и системски приступом, ради на превенцији у области безбедности. Кроз заједничку сарадњу можемо да урадимо много више и остваримо значајније резултате у погледу безбедности свих наших суграђана, као и на очувању имовине, јавног реда и мира. Обновили смо традицију доделе ових признања прошле године и то је традиција која ће се наставити у годинама које су пред нама јер ви то свакако својим радом, трудом и посвећеношћу заслужујете”, истакао је Радослав Марјановић и поручио да ће полицајцима  који чувају јавни ред и брину о безбедности на простору Београдске тврђаве ускоро добити и електричне тротинете, које је обезбедила општина.

Староградска полицијска станица је по резулатима током 2023. године једна од најуспешнијих полицијских станица у Граду Београду. Начелник ПС „Стари град“ потпуковник Раденко Ресановић, захвалио се председнику Марјановићу у име свих запослених и награђених полицајаца и  истакао да је сарадња са општином Стари град протеклих година на високом нивоу, што је резутирало повећањем безбедности свих грађана у локалној заједници  и нагласио да је општинска награда „Полицајац године“ велики подстрек и признање за све службенике староградске полицијске станице.

Подсећамо да је општина Стари град је у новембру 2020. године образовала Савет за безбедност са циљем да се системски и у сарадњи са другим надлежним органима пружи стручна помоћ на превенцији и побољшању безбедности у локалној заједници. Конституисање Савета допринело је унапређивању сарадње општине и полиције, што је резултирало стварањем безбеднијег окружења за све грађане. Градска општина Стари град и Полицијска станица „Стари град“, у сарадњи са Предшколском установом „Дечји дани“, Министарством унутрашњих послова, Агенцијом за безбедност у саобраћају и ЈП „Београдска тврђава“, организовали су и спровели две едукативне акције „Полиција у заједници“, уз Смотру организационих јединица МУП-а, у којој је учествовало преко 1000 малишана и предшколаца из староградких вртића.

Председник Радослав Марјановић је након доделе захвалницима свим припадницима ПС „Стари град“ и њиховим породицама пожелео срећне новогодишње и божићне празнике