ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД НАГРАДИЛА АНДРЕЈА ДРОБЊАКОВИЋА АПСОЛУТНОГ ПОБЕДНИКА МЕЂУНАРОДНЕ ОЛИМПИЈАДЕ У СИНГАПУРУ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић угостио је, данас, ученика другог разреда Математичке гимназије Андреја Дробњаковића, који је на међународној „Стемко” олимпијади одржаној у Сингапуру, освојио чак пет златних медаља из – физике, хемије, биологије, математике и инжењерства.

Марјановић је честитао талентованом ученику за постигнуте изузетне резултате на овом престижном међународном такмичењу, и у име Градске општине Стари град уручио му новчану награду у износу од 100.000 динара.

„Општина Стари град је веома поносна на своје ђаке и професоре који остварују изванредне резултате у готово свим областима. Желимо овом наградом да наставимо да подстичемо ученике да још више напредују и оставарују још вече успехе на које је цела нација поносна. Андрејев успех је леп пример који треба што више деце да следи, а желимо да знате да ће општина увек бити подршка на том путу“, истакао је Марјановић.

Андреј Дробњаковић се захвалио председнику Марјановићу на пријему и исказаној подршци и овом приликом поделио је своје планове за будућност истичући да му је жеља да, након завршетка Математичке гимназије, студира чувени МИТ – Масачусетски институт технологије, Харвард или Принстон, али и да се након студија врати у Србију.

Састанку су присуствовали и руководилац Одељења за друштвене делатности ГО Стари град Бојан Бојић, Андрејев отац Митар Дробњаковић, као и директорка Математичке гимназије Мирјана Катић.

Градска општина Стари град је недавно усвојила Одлуку о врсти, обиму и критеријумима награђивања ученика и студената из буџета Градске општине Стари град, као и Одлуку о врсти, обиму и критеријумима награђивања наставника и професора основних и средњих школа из буџета Градске општине Стари град.

Овом одлуком, општина ће наградити 124 ученика који су носиоци Дипломе „Вук Караџић“, као и 7 ученика носилаца признања „Ђак генерације“. Ђаци генерације награђени су износом од 50.000, а вуковци износом од 15.000 динара.

Поменуте одлуке градске општине Стари град имају за циљ да промовишу, подстакну постигнућа ученика у свим областима током њиховог школовања, а посебно да награде достигнућа на међународним, републичким огружним и градским такмичењима.

За текућу календарсаку годину ГО Стари град издвојила је 2.375.000 динара на награђивање вуковаца и ђака генерације.