ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД У ПРОЈЕКАТУ „ЧИСТА ЕНЕРГИЈА И ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ЗА ГРАЂАНЕ“

Председник општине Стари град Радослав Марјановић потписао је данас уговор са Министарством рударства и енергетике којим су одобрена средства за суфинансирање програма енергетске ефикасности  за санацију породичних кућа и станова на територији староградске општине..

„Пројекат „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане“ је осмишљен да повећа уштеде енергије путем доделе бесповратних средстава за реализацију мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији јединица локалних самоуправа и градских општина“, истакла је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, приликом потписивања уговора који је уприличен у Скупштини града Београда.

„Укупна средства подстицаја за реализацију програма енергетске ефикасности износе 11 милиона и 250 хиљада динара, од којих ће 50 одсто обезбедити министарство. Прошле године је више десетина староградских домаћинстава користећи бесповратна средства унапредило енергетску ефикасност у стамбеном сектору. Колики је значај овог програма, посебно у време енергетске кризе не треба пуно говорити“, рекао је по потписивању уговора председник Радослав Марјановић и подсетио да је општина Стари град, такође, 16. маја расписала јавни позив за стамбене заједнице у оквиру програма „Стари град мисли на зграде“, за доделу бесповратних средстава, у износу до 500.000 динара за уређење и неопходне радове у стамбеним зградама.

Бесповратна средства, која ће бити додељена Старограђанима путем јавног конкурса који ће расписати Градска општина Стари град, у складу са Правилником о суфинансирању мера енергетске санације,  обезбеђена су, након учешћа наше општине у јавном позиву Министарства рударства и енергетике.