ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД: ПОДРШKA САРАДЊИ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА И КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ „SHANDONG HI SPEED”

Градска општина Стари град подржала је сусрет између Београдског универзитета и кинеске компаније „Shandong Hi speed” („Шандонг Хајспид”), са циљем постављања планова за будуће заједничке активности. Поменута компанија  врши радове на изградњи подземне гараже у Влајковићевој улици.

На састанку, који је одржан у седишту Ректората Универзитета у Београду на Студентском тргу, присуствовали су Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град, Душан Петрић председник Скупштине ГО Стари град, ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић, као и делегација кинеске компаније „Shandong Hi speed” ,  на челу са директором Јанг Веичаом.

Теме састанка су била питања интелектуалне размене, будуће перспективе, као и постављање заједничких циљева ове сарадње. Прошле године, студенти београдских универзитета посетили су Кину и стекли драгоцена искуства, а сада желимо да наставимо да подржавамо њихов даљи развој и образовање.

Радови на изградњи нове подземне гараже у центру града, у оквиру комплекса око Народне скупштине Србије,  почели су 21. марта ове године након свеобухватних археолошких истраживања.  Подземна гаража у Влајковићевој, на четири нивоа, површине од око 10 хиљада квадратних метара имаће 284 нових паркинг места.