„БЕЛИ ОРЛОВИ“: МЕЂУНАРОДНИ СРЕДЊОВЕКОВНИ ФЕСТИВАЛ ПО ПРВИ ПУТ НА ДОЊЕМ ГРАДУ БЕОГРАДСКЕ ТВРЂАВЕ, ОД 25. ДО 27.АВГУСТА

Удружење за очување старих заната и вештина „Бели Орлови“, у сарадњи са ЈП „београдска тврђава“ организују по први пут Међународни средњовековни фестивал у Београду, на једном од најлепших места Београдске тврђаве, на простору Доњег града, од 25. до 27. августа.
Ова јединствена манифестација, која промовише српску и европску средњевековну баштину, окупиће учеснике из 18 земаља из Европе и света. Учествују удружења из Румуније, Мађарске, Словачке, Чешке, Бугарске, Француске, Аргентине, Чилеа, Бразила, Северне Македоније, Хрватске, Турске, Грчке, Италије, Русије, Босне и Херцеговине, Данске и Холандије.

Посетиоце фестивала од петка до недеље очекују изузетно занимиљи програми и садржаји, који ће им дочарати средњевековна времена:

Средњевековно село – које заједно креирају учесници 12 српских удружења као и удружења из Европских и земаља света

Радионице старих заната и вештина (ковање, калиграфија, мозаик, сарачка радионица…), којима ће се дочарати средњи век кроз мануфактуру тог времена на нашим просторима.

Играонице за децу – разичите играонице у складу са баштином свог наслеђа представиће српска и европска удружења.

Витешке борбе у оклопу – према јасно дефинисаним правилима ХМБ федерације реализоваће се борбе у пуном оклопу са учесћем свих земаља учесница.

Jousting (ђустрање) – шоу са коњима који приказује борбе витезова на коњима у изведби Коњичке дивизије Белих орлова

Јахање коња – рекреативна радионица јахања за посетиоце догађаја

Средњевековни базар – базар опреме , оруђа и оружја средњег века у аутентичној изради чланова Удружења из Србије и света, специјализованих занатлија на тему средњег века

Средњевековна и етно музика – музички бендови из Србије , ВизАнтика и На извору, дочараће музику средњег века и ренесансе

Средњевековна плесна радионица – плесна секција Удружења Бели орлови

Стреличарство – турнир у средњевековном стреличарству у коме учествују сви стреличари из присутних удружења из Србије, Европе и света, као и други слични забавни и едукативни садржаји.

Организатори позивају све заинтересоване да посете Доњи град „јер је овај фестивал права средњевековна бајка за целу породицу, за све генерације али са посебним акцентом и пажњом посвећеној деци и њиховој едукацији на тему српске и европске баштине средњег века,

Дневни програм Средњевековног фестивала, одвијаће се у следећим терминима:

25.08 од 14-20 часова
26.08 од 10-20 часова
27.08 од 10-17 часова

Организатори Међународног средњевековног фестивала, који је подржала и помогла Градска општина Стари град, поручују да је овај јединствени догађај још једна значајна туристичка  промоција Србије, Београда и Београдске тврђаве у свету.

Промо најаву фестивала погледајте ОВДЕ