ZAVRŠEN OPŠTINSKI KRUG TAKMIČENJA „ZA ZELENIJI BEOGRAD”

Tradicionalna akcija „Za zeleniji Beograd”, koju opština Stari grad godinama unazad realizuje sa JKP „Zelenilo Beograd”, završena je proglašenjem pobednika u kategorijama za najlepše uređen balkon, zelenu površinu ispred stambene zgrade i najuređenije dvorište vrtića na teritoriji opštine Stari grad.

Opštinski pobednik u kategoriji najlepše ukrašenog balkona je Anđelka Jovanović iz Palmotićeve ulice. Nagrada za najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove pripala je vrtiću „Skaska” u Ulici Miće Popovića, dok se najlepša zelena oaza nalazi oko stambene zgrade na Dunavskom keju broj 2.

Sledi takmičenje na nivou čitavog Beograda, a podsećamo da je prošle godine za najlepši balkon u gradu proglašen upravo jedan starogradski, koji uređuje gospođa Stana Krčmar Naumović u Ulici kneza Sime Markovića.

Ciljevi akcije, koju je još 1986. godine na Starom gradu pokrenula naša opština, a koju JKP „Zelenilo Beograd” na gradskom nivou održava četrnaesti put za redom u deset gradskih opština, su razvijanje ekološke svesti, promovisanje kulture življenja i očuvanje zelenih površina u našem gradu.