SVEČANO OTVORENA RENOVIRANA MALA ZGRADA OŠ „VUK KARADŽIĆ“

Renovirana mala zgrada osnovne škole „Vuk Karadžić“ u kojoj borave đaci-prvaci, svečano je otvorena 7. marta, u prisustvu čelnika opštine Stari grad, koja je finansirala ove radove, kao i radove na ogradi oko škole, koji su i dalje u toku.

U prigodom programu koji su ovim povodom pripremili učenici nastupio je školski hor, kao i Kristina Kocić, učenica prvog razreda i dobitnica nagrade za recitaciju.

Nada Belogrlić, direktorka OŠ „Stari grad“ zahvalila se opštini Stari grad na kompletnoj obnovi škole, koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Srbije, tako da je sada lepše i prijatnije za rad.

Mirjani Božidarević, predsednici opštine Stari grad, učenici su uručili uramljenu zahvalnicu, zbog zasluga u renoviranju.

-Veoma sam srećna i ponosna, što sam poslednjih desetak godina u poziciji da pomažem ovu, kao i sve škole na Starom gradu. Škola je lepo sređena a spolja divno izgleda. Želim vam da uživate u ovoj školi i da budete dobri đaci – poručila je učenicima Mirjana Božidarević, koja je istakla da je cela njena porodica pohađala ovu školu. Ona se zahvalila svojim kolegama iz opštine Vjeri Radović, članu Opštinskog veća, i Nebojši Bakarecu, zameniku predsednika opštine, bez čije pomoći ne ni bilo ovih radova na školi.

DONACIJE OPŠTINE STARI GRAD OSNOVNOJ ŠKOLI „VUK KARADŽIĆ“ (2001-2008)

Opština Stari grad je više puta od 2001. do 2008. godine finansijski pomogla OŠ „Vuk Karadžić“. Za radove na izradi gromobranske instalacije i popravku kapije opština je 2001. godine izdvojila 3.870.000 dinara. Tokom 2004. godine opština Stari grad opredelila je ovoj školi ukupno 135.000 dinara za kupovinu računarske opreme i fotokopir aparata, kao i za pomoć talentovanim i uspešnim učenicima za kupovinu knjiga i učestvovanje na republičkom takmičenju iz fizike.

U 2005. godini OŠ „Vuk Karadžić“ je uz pomoć opštine Stari grad uvela video nadzor u školi. Vrednost ove donacije iznosila je 740.000 dinara. Takođe, opština je i u ovoj godini kupila neophodnu računarsku opremu, a najbolji đaci su zahvaljujući opštini otputovali na savezno takmičenje iz fizike. Školi je kupljen i nameštaj u vrednosti od 100.000 dinara.

Sanacija OŠ „Vuk Karadžić“ počela je 2006. godine, kada je opština Stari grad, kao jedan od investitora, opredelila 810.000 dinara za polaganje keramičkih pločica u velikoj zgradi škole, dok je za izvođenje građevinsko-zanatskih radova na objektu škole iz opštinskog budžeta izdvojeno 2.781.000 dinara. Pored pomenutih investicija, opština je i u 2006. godini opredelila oko 250.000 dinara za kupovinu i umrežavanje računara, kao i za pokriće troškova kupovine udžbenika za socijalno najugroženije učenike. U 2007. godini, opština je takođe pomogla socijalno najugroženijim učenicima opredelivši u tom smislu 37.000 dinara, dok je za sređivanje dvorišta – seču stabala i oblikovanje krošnji u dvorištu škole izdvojeno 174.000 dinara.

U 2008. godini počelo je kompletno renoviranje male zgrade OŠ „Vuk Karadžić“. Za arhitektonsko-građevinske radove, kao i za vodovodne, elektro i mašinske radove opština Stari grad izdvojila je nešto više od 14.000.000 dinara. Za rekonstrukciju ograde škole, koja je i dalje u toku, opština je iz svog budžeta izdvojila 12.320.000 dinara.