SPORAZUM OPŠTINE I SPORTSKE AKADEMIJE O SARADNJI I STRATEŠKOM RAZVOJU SPORTA NA STAROM GRADU

U cilju kvalitetnog i stručnog unapređenja i razvoja sporta na Starom gradu, školovanja trenerskog i menadžerskog kadra, njihovog stručnog osposobljavanja, kao i partnerstva u realizaciji izrade strategije razvoja sporta i realizacije programa danas je Gradska opština Stari grad potpisala sporazum o partnerskoj saradnji sa Visokom školom strukovnih studija „Sportska akademija“, iz Beograda.

Sporazum su potpisali član Veća opštine Nedeljko Jovanović i direktor „Sportske akademije“ profesor dr Miroslav Smajić, u prisustvu profesora dr Branimira Nešića, Zorana Jerkovića, rukovodioca projekta stručnog osposobljavanja i edukacije kadrova, i Borisa Popovića, menadžera „Sportske akademije”.

„Potpisivanjem sporazuma želimo da se kroz partnersku saradnju sa stručnim ljudima ove renomirane obrazovne ustanova, poznate i priznate van granica naše zemlje,  bavimo razvojem sporta i da izradimo ozbiljan strateški program razvoja svih segmenata sporta na Starom gradu. „Sportska akademija“ će pomoći da školujemo stručni kadar neophodan za realizaciju brojnih sportskih programa i aktivnosti, od najmlađih generacija predškolskog uzrasta, preko školskog sporta do srednjoškolaca, sportskih klubova i naših sugrađana“, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma član Veća Nedeljko Jovanović, nekadašnji rukometni reprezentativac i trener državne reprezentacije.

Jovanović se zahvalio „Sportskoj akademiji“ jer će obezbediti stipendije za školovanje talentovane starogradske dece, iz porodica sa nižim materijalnim primanjima. Opština i „Sportska akademija“ partnerski će sarađivati i sa Sportskom gimnazijom sa Starog grada.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je opština  prepoznala našu inicijativu da permanentim obrazovanjem i školovanjem trenerskih i stručnih kadrova partnerski razvijamo sve oblasti sporta na Starom gradu. Sporazum se odnosi i na relizaciju programa koje smo pokrenuli sa Sportskom gimnazijom, koje ćemo unapređivati i u budućem periodu podizati na viši nivo“, rekao je profesor dr Miroslava Smajić, direktor Visoke škole strukovnih studija „Sportska Akademija“.

Ova sportsko obrazovna ustanova osnovana je 1996. godine sa sedištem na Starom gradu, a u njoj se do današnjih dana školovalo više od dve hiljade studenata. Osnivači „Sportske akademije“ su Olimpijski komitet Srbije, Grad Beograd i sportska društva „Crvena zvezda“ i „Partizan“.