SVEČANO OTVOREN TENISKI TURNIR SERBIA OPEN 2010

Vatrometom i himnom Bože pravde, na terenima sportsko rekreativnog kompleksa „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu, sinoć je i zvanično otvoren drugi ATP turnir „Serbia open“, uz prisustvo gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, ministra Olivera Dulića, i predstavnika opštine Stari grad: Dejana Kovačevića, Rista Raca i Marka Bastaća, kao i drugih zvanica i gostiju.

U prethodna dva dana igrale su se kvalifikacije, a od ponedeljka pa sve do devetog maja, 50 igrača iz 21 zemlje bori se za nagradu od 450 hiljada evra i 250 ATP poena. Na terenima je čak osam tenisera iz prvih 50 na svetu, a među njima i najbolji srpski teniser i branilac trofeja Novak Đoković.

– Zahvaljujem se svim ljubiteljima tenisa koji su nam pomogli da organizujemo drugi turnir, verujemo lepši i bolji nego prethodni. Posebnu zahvalsnot dugujemo sponzorima, gradonačelniku, Vladi i opštini Stari grad koja je suorganizator. Za razliku od prošle godine ove ćemo imati više vremena da dodatno promovišemo tenis. U promo selu će biti nekoliko iznenađenja kao što je muzički stejdž, biće i malo fudbala i verujemo da ćemo se ove godine svi dobro zabaviti. Na ovogodišnjem turniru imaćemo sedam tenisera iz Srbije što je lep uspeh – rekao je otvarajući turnir, direktor turnira Goran Đoković.

Na otvaranju je govorio i Branko Radujko, generalni direktor „Telekom Srbija“-glavnog sponzora, a himnu „Bože pravde“ su otpevale Suzana Dimić, Lena Kos, Maja Stojanović i Jelena Mihić.

Turnir u Beogradu je od ATP-a dobio nagradu kao najbolji turnir na svetu u kategoriji „250“.