SVEČANO OTVOREN AKADEMSKI PARK

Posle šestomesečnog napornog rada, svečano uz muzički program, danas je otvoren jedan od najstarijih beogradskih parkova – Akademski park. Okupljenim građanima obratili su se Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Predrag Petrović, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije Milosavljević Kolarca, Radovan Draškić, direktor JKP „ Zelenilo – Beograd“. Otvaranju su prisustvovali i Željko Ožegović, član Gradskog veća, a iz GO Stari grad bili su: Mirjana Božidarević, predsednica, Ana Danilović, zamenica predsednice, Dejan Kovačević, načelnik Uprave i članovi Veća: Marko Bastać, Đorđe Lazarević i Zoran Mlađenović.

Predrag Petrović se posebno zahvalio načelniku Uprave GO Stari grad Dejanu Kovačeviću za njegovo zalaganje.

– Akademski park dugo je bio zapušten i zaslužio je da temeljno bude uređen, a i naši sugrađani su zaslužili da imaju jedan ovakav park, rekla nam je Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad i dodala da će se u dogovoru sa policijom i komunalnom policijom pojačati nadzor nad parkom da bi se očuvao i da bi naši sugrađani u miru mogli da uživaju u njemu.

Ana Danilović, zamenica predsednice kaže da je jako zadovoljna brzinom i efikasnošću kojom je park urađen i da je posebno drago zbog najmlađih koji su dobili svoje dečje igralište sa svim potrebnim rekvizitima.

Okružen institucijama umetnosti, kulture i obrazovanja od danas će naši sugrađani uživati u novo postavljenim klupama, u negovanim travnjacima i novim betonskim stazama.