SAOPŠTENJE OPŠTINE STARI GRAD POVODOM ŽALBI SUGRAĐANA NA POVEĆANJE POREZA NA IMOVINU

Poštovani Starograđani,

Gradska opština Stari grad, povodom svakodnevnih redova koji se stvaraju u holu i na četvrtom spratu opštinske zgrade, gde se nalazi Uprava javnih prihoda Grada Beograda za Stari grad, kao i žalbi sugrađana na nova poreska rešenja, obaveštava Starograđane da je Uprava javnih prihoda grada Beograda za Stari grad organ gradske uprave.

Nova poreska rešenja, kriterijumi za određivanje i visina iznosa poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica sa GO Stari grad isključivo su u nadležnosti Grada Beograda i gradske Uprave javnih prihoda.

Svesni činjenice da su Starograđani, kao i građani centralnih gradskih opština, dobili najveća povećanja poreza na imovinu, apelujemo na nadležne da iznađu rešenje i organizuju efikasan sistem prijema i obaveštavanja, kako bi naši sugrađani na dostojanstven i najefiksniji način dobili sve potrebne informacije i obaveštenja u vezi sa porezom na imovinu.

Gradska opština Stari grad može da posluži kao primer jer godinama unapređuje i reformiše opštinsku upravu u kojoj su građani uvek na prvom mestu. Uprava Gradske opštine Stari grad rad zasniva na ažurnosti i zakonitosti, u skladu sa usvojenim ISO standardima 9001:2008 i Sistemom menadžmenta kvalitetom. Starograđani svakodnevno mogu da se uvere da zakonitost, efikasnost i javnost u radu Uprave GO Stari grad znače poštovanje predviđene procedure, tačnost, ljubaznost i odgovornost, na kome se gradi poverenje građana – korisnika usluga.