„RECIKLAŽA ZA SIJALICU – DOBRA IDEJA!“

Tradicionalna ekološka akcija „Reciklaža za sijalicu”, jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Savet za zaštitu životne sredine GO Stari grad, održana je 29. decembra u holu opštinske zgrade.

Odziv sugrađana je kao i uvek bio dobar. Ispred ulaza u opštinsku zgradu, oko pola sata pre akcije, koja je počela u 16 sati, nastao je red u kome su strpljivo čekali naši sugrađani.

Kao nagradu za uloženi trud i doprinos u zaštiti životne sredine svaki Starograđanin koji je doneo bilo koju količinu pregorelih sijalica ili istrošenih baterija, dobio je na poklon po jednu štedljivu sijalicu.

Gospođa Ljubica Caranović došla je sa svojim unukom Lukom.

– Učestvujem u svakoj akciji koju naša opština organizuje. Imam samo reči hvale. Osim što su korisne imaju i edukativni karakter. Danas sam povela i unuka jer želim da se od malih nogu nauči da čuva svoju životnu sredinu – rekla je gospođa Caranović.

Sugrađanima je podeljeno oko 200 štedljivih sijalica. Ekološkoj akciji „Reciklaža za sijalicu – Dobra ideja“ prisustvovali su, osim članova Saveta, i starogradski volonteri, kao i zamenik načelnika Božidar Vulić.