PROMOCIJA MLADIH UMETNIKA U KUĆI ĐURE JAKŠIĆA

Zahvaljujući saradnji opštine Stari grad i Univerziteta umetnosti u Beogradu, stvorene su nove mogućnosti za promovisanje stvaralaštva mladih umetnika i kulturno umetničke delatnosti Univerziteta umetnosti u prostoru Kuće Đure Jakšića. U kreiranju i realizaciju programa, uključen je i Studentski parlament, čime se studentima pruža mogućnost aktivnog delovanja na afirmaciji, a samim tim se povećava i stepen odgovornosti mladih ljudi. Tako će u četvrtak 18. decembra u 20 sati biti otvorena izložba crteža studenata FLU a 23. i 24. decembra, od 14 do 19 sati, studenti će izrađivati čestitke i poklanjati ih posetiocima.

Bojana Karajović koja je zajedno sa Milošem Miletićem organizator ovog programa kaže da studenti zahvaljuju Mirjani Božidarević, predsednici opštine Stari grad koja je pokrovitelj svih ovih događanja u Kući Đure Jakšića i Ivani Vujić, prorektoru Univerziteta umetnosti. Po njenim rečima ovo je način da se vrati prava živost u Kuću Đure Jakšića, što mogu samo mladi umetnici, ali i da se afirmišu studenti dok još traju njihove studije.

Program:

18.-27. decembra IZLOŽBA CRTEŽA STUDENATA FLU

U četvrtak 18. decembra u 20 sati izložbu će otvoriti Čedomir Vasić, rektor Univerziteta umetnosti. Selektori izložbe studentskih crteža su docenti Vesna Knežević, Zoran Dimovski i Simonida Rajčević. Samo otvaranje izložbe biće uz koncert studenata Fakulteta muzičke umetnosti na kome će nastupiti Branko Branković (gitara) i apsolvent FMU i Mladen Stojanović (klavijature), apsolvent FMU. Na izložbi će biti izloženo preko 100 radova 47 autora studenata, treće, četvrte i pete godine slikarskog odseka.

23.-24. decembar

Od 14 do 19 sati „PROSTOR DOBROTE“ – U SUSRET PRAZNICIMA

U okviru obeležavanja dana Univerziteta umetnosti, galeriji Kuće Đure Jakšića studenti će izrađivati čestitke i poklanjati ih posetiocima. Na ovaj način svima koji dođu pruža se mogućnost da budu svedoci nastajanja malog umetničkog dela i da sami svojim sugestijama učestvuju u njegovom stvaranju. Čestitke će biti delo studenata Fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti.