PROGRAM “ZAJEDNO ZA VAŠU ZGRADU” U STRAHINJIĆA BANA 26

Saradnjom stanara i naše opštine u programu “Zajedno za vašu zgradu” renovira se, podmlađuje i čuva Stari grad. Kreče se ulazi, menjaju se dotrajali prozori novom fasadnom stolarijom, obnavljaju se kapije, renoviraju se hodnici, postavljaju se nova ulazna vrata ili poštanski sandučići, menja se dotrajala elektroinstalacija, uređuju se dvorišta, popravljaju krovovi i fasade zgrada.

Tako je i u Strahinjića bana 26 gde su na podrumskim prostorijama, na uličnoj strani zgrade, ugradnjom pet novih PVC prozora zamenjeni dotrajali sa drvenim okvirima. Bili su stari koliko i višespratnica sagrađena 1939. godine.

Majstore je, po tropskoj vrelini, pratio predsednik Skupštine zgrade Vladimir Radulović, inženjer poljoprivrede u penziji, koji kaže da treći put učestvuju u “Zajedno za vašu zgradu”.

– Dobili smo sto hiljada dinara iz opštinskog programa. Ostatak novca, pošto troškovi iznose oko 180 hiljada, sakupili smo od stanara. Odziv nije bio stoprocentan jer znamo u kakvim vremenima živimo. Pohvalio bih odgovorne za program jer je opština Stari grad primer kako treba da se radi – kaže predsednik skupštine stanara.

Sredstvima opštine iz prethodna dva programa okrečeni su hodnik zgrade, ugrađeni su PVC prozori i novi poštanski sandučići u ulazu, zamenjeni su oluci i stare elektroinstalacije, od podruma do tavana. Delimično je repariran i deo krova. Osim toga, pre par godina ugrađen je novi lift, koji su sa 70 odsto finansirali stanari, a gradsko stambeno je posle njihovih mnogobrojnih zahteva zamenilo i ulazna vrata.

Pošto skupština zgrada nema sopstvene prihode očekuju se raspisivanje novog programa “Zajedno za vašu zgradu”. Stanari iz Strahinjića bana 26 će sigurno učestvovati jer planiraju uređenje zapuštenog dvorišta i obnovu fasade zgrade.