POMOĆ ELEKTROTEHNIČKOJ ŠKOLI “NIKOLA TESLA”

Pomoć Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla”

Na sednici Opštinskog veća održanoj 11. jula odlučeno je da se 35.030.000 dinara opredeli Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” za zamenu dotrajale fasadne stolarije novom drvenom stolarijom. Opština Stari grad odobrila je novčana sredstva i OŠ “Janko Jovičević” iz Goraždevca u iznosu od 1.350.000 dinara za kupovinu agregata koji će školi tokom godine obezbediti električnu energiju. Zatim, novac će se potrošiti i za opremanje laboratorije za hemiju i biologiju, kao i za kupovinu hemijskih sredstava za korišćenje bazena u krugu škole.

Takođe, na istoj sednici Opštinskog veća odlučeno je da se Kliničko bolničkom centru “Zemun” – Neurološkom odeljenju odobre sredstva iz budžeta opštine za nabavku specijalizovanog softvera za bazu podataka i dva računara sa printerima. Novčana sredstva od 100.000 dinara odobrena su Domu za duševno obolela lica “Čurug” iz Čuruga za nabavku neophodnih lekova.

Opština Stari grad nastavlja sa obnovom Javnog preduzeća SRPC “Milan Gale Muškatirović”, pa je na sednici Veća odlučeno da se za nabavku sistema za analizu, kontrolu i poboljšanje kvaliteta vode u bazenima opredeli 2.350.000 dinara.

Za angažovanje profesionalnog obezbeđivanja Botaničke bašte “Jevremovac” opština Stari grad odobrila je 350.000 dinara, dok je za honorare profesionalnog vodiča odobreno 150.000 dinara za 2007. godinu. U nameri da “Jevremovac” tokom leta primi što više posetilaca opština Stari grad od 1999. godine organizuje besplatan obilazak Botaničke bašte za sve zainteresovane građane uz pratnju stručnog vodiča. Okupljanje je svake subote u 12 časova ispred kapije Botaničke bašte.