KREATIVNE RADIONICE U KANCELARIJE ZA MLADE STAROG GRADA U „PAROBRODU“

Kancelarija za mlade opštine Stari grad pripremila je tokom letnjeg periodna zanimljive aktivnosti za mlade koji će tokom raspusta ostati u Beogradu. Reč je, pre svega, o kreativnim radionicama koje će trajati od 14. jula, do 15 avgusta a prijavljivanje će trajati do 14. jula. Kreativne radionice namenjene su mladima sa teritorije Starog grada uzrasta od 15 do 30 godina, a oblasti kojima će se baviti su: slikarstvo, vajarstvo, fotografija i ples-salsa. Mesto održavanja je kulturni centar „Parobrod“ koji se nalazi na uglu Kapetan Mišine i Jevremove ulice.

Planirano je da grupe broje po 20 polaznika i sve će biti besplatno.

Mladi koji se prijave treba da znaju da neće imati klasično predanje. Za sve radionice izabrani su mladi predavači (apsolventi ili tek svršeni studenti), pošto se očekuje oni da će dati svoj pečat i neki novi pristup ovim oblastima.

U oblasti slikarstva polaznici će se upoznati sa svim slikarskim tehnikama, istorijom ove umetnosti i i imaće priliku da iskažu svu svoju kreativnost i upoznaju način korišćenja boja. Predavač je Ana Milenković koja je nedavno diplomirala slikarstvo.

Kada je reč o vajarstvu mladi će moći da se upoznaju sa glinom i da prave predmete i skulpture. Ovu radionicu vodiće Sandra Stojanović, svršeni student vajarstva.

Radionica fotografije otvoriće zaninteresovanima svet tehnika fotografisanja i omogućiti im da naprave svoju savršenu fotografiju. Potrebno je da svaki polaznik ponese svoj fotoaparat a predavač će im biti Lidija Antonović, fotograf.

S obzirom da je mnogim mladim Starograđanima klub „Havana“ omiljeno mesto za izlazak, Kancelarija za mlade Starog grada odlučila je da im omogući da nauče salsu kako bi se što bolje pokazali u plesu. Radionicu će voditi škola «Salsa primera».

Najbolji radovi umetničkih radionica (slikarstvo, vajarstvo, fotografija) biće predstavljeni na izložbi početkom septembra u kući Đure Jakšića u Skadarliji.

Sve informacije mogu se dobiti na telefone:
FOTOGRAFIJA: 063/871-69-95
VAJANJE: 064/424-77-67
SLIKARSTVO: 064/334-55-06
SALSA: 065/323-10-23
Prijave se mogu poslati i na mejl adresu:
kzmstarigrad@gmail.com