RADNA GRUPA ZA IZRADU NACRTA LOKALNOG AKCIONOG PLANA MLADE 2024-26: IZVEŠTAJ O SPROVEDENOJ JAVNOJ RASPRAVI

Radna grupa za izradu Nacrta lokalnog akcionog plana za mlade, objavljuje  Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i Nacrtu lokalnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad, za period od 2024. do 2026. godine, koji će biti upućen Skupštini GO Stari grad na razmatranje.

Podsećamo da je Gradska opština Stari grad je, uz podršku Ministarstva turizma i omladine i u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd, a u okviru projekta „Podrška mladima na GO Stari grad“, obrazovala Radnu grupu koja je izradila Nacrt lokalnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad, za period od 2024. do 2026. godine.

Javna rasprava o ovom važnom strateškom dokumentu , u kojoj su učestvovali predstavnicima državnih organa i organizacija, udruženja građana, privrednih subjekata, stručne javnosti, kao i zainteresovanim licima sprovedena je u periodu  od 25.11. do 9.12.2023.godine.

Osnovno polazište za izradu LAP-a za mlade je Strategija za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine, kao krovni strateški dokument koji posebnu pažnju posvećuje razvijanju standarda inkluzivnosti i funkcionalnosti lokalnih saveta za mlade i smislenom uključivanju mladih u razvoj, sprovođenju i vrednovanju realizacije lokalnih akcionih planova za mlade. Reč je strateškom dokumentu kojim se definišu misija, vizija, opšti i posebni ciljevi omladinske politike, mere, indikatori koji će biti sa važećim nacionalnim pravnim okvirom kojim se uređuje omladinska politika na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

Po okončanju javne rasprave Radna grupa za izradu Nacrta lokalnog akcionog plana za mlade analizirala je sve primedbe, predloge i sugestije učesnika i sačinila Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi koji objavuje u prilogu ovog saopštenja.

PRILOG:

  1. Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi LAP za mlade, za period 2024-2026. godine
  2. Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad, za period 2024-2026. godine