POČELA JAVNA RASPRAVA O NACRTU LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZA MLADE GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD ZA PERIOD 2024-2026. GODINE

Gradska opština Stari grad je, uz podršku Ministarstva turizma i omladine i u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd, a u okviru projekta „Podrška mladima na GO Stari grad“, izradila Nacrt lokalnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad, za period od 2024. do 2026. godine.

Javna rasprava o ovom važnom strateškom dokumentu počela je  25. novembra i traje do 9. decembra ove godine.

Nacrt lokalnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad za period od 2024. do 2026. godine, izradila je Radna grupa, obrazovana rešenjem predsednika gradske opštine, broj 020-889/2023. od 6.10. ove godine.

Osnovno polazište za izradu LAP-a za mlade je Strategija za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine, kao krovni strateški dokument koji posebnu pažnju posvećuje razvijanju standarda inkluzivnosti i funkcionalnosti lokalnih saveta za mlade i smislenom uključivanju mladih u razvoj, sprovođenju i vrednovanju realizacije lokalnih akcionih planova za mlade. Reč je strateškom dokumentu kojim se definišu misija, vizija, opšti i posebni ciljevi omladinske politike, mere, indikatori koji će biti sa važećim nacionalnim pravnim okvirom kojim se uređuje omladinska politika na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

Veće GO Stari grad upućuje Javni poziv predstavnicima državnih organa i organizacija, udruženja građana, privrednih subjekata, stručne javnosti, kao i svim zainteresovanim licima za učešće u javnoj raspravi.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Radnoj grupi za izradu Nacrta plana preko Obrasca (u Prilogu) na elektronsku adresusvukovic@starigrad.org.rs  , sa naznakom „Javna rasprava o Nacrtu lokalnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad za period od 2024. do 2026. godine, ili poštom na adresu: Radna grupa za izradu Nacrta loklnog akcionog plana za mlade Gradske opštine Stari grad za period od 2024. do 2026. godine, Makedonska ulica, broj 42, Beograd sa naznakom „Za Javnu raspravu o Nacrtu lokalnog akcionog plana za mlade“, najkasnije do 9. 12.2023.g.

Po okončanju javne rasprave Radna grupa za izradu Nacrta lokalnog akcionog plana za mlade analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniće Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu plana koji će potom objaviti na internet prezentaciji GO Stari grad.

PRILOG:

  1. Nacrt lokalnog akcionog plana za mlade GO Stari grad za period 2024. do 2026. godine
  2. Zaključak Veća o sprovođenju Javne rasprave
  3. OBRAZAC ZA KOMENTARE