AUTOBUS ZA VAKCINACIJU NA DUNAVSKOM KEJU: IMUNIZACIJA „SINOFARMOM“ I „FAJZEROM“

Autobus za vakcinaciju danas je postavljen u opštini Stari grad. Prostor šetališta kod SRPC „25.maj – Milan Gale Muškatirović, na Dunavskom keju, pretvoren je u privremeni punkt za imunizaciju.
Mobilni tim Doma zdravlja „Stari grad“ dočekao je predsednik opštine Radoslav Marjanović, sa saradnicima, i uz dobrodošlicu im poželeo uspešan rad.
„Veliko nam je zadovoljstvo što je mobilni punkt za imunizaciju danas ovde na Starom gradu. Svi građani naše opštine ali i Beograda koji danas dođu na kej u periodu od 9 do 17 časova, imaće priliku da se vakcinišu“, naveo je Radoslav Marjanović, i dodao da se opština Stari grad, u poslednjih nekoliko meseci, potpuno posvetila procesu imunizacije o čemu govore i postignuti rezultati.


,,U opštini Stari grad je vakcinisano oko 90% stanovnika starijih od 65 godina, a približavamo se broju od 70% vakcinisanih stanovnika starijih od 18 godina. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati priliku da mobilni punkt za vakcinaciju organizujemo na još nekoliko lokacija na našoj opštini. Takođe, Starograđani se još uvek bez prijave mogu vakcinisati u Domu zdravlja Stari grad u Siminoj 27 i ambulanti u Vanizelosovoj 1. “, rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović
Autobus javnog gradskog prevoza je prema preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje preuređen u punkt za vakcinaciju i svakog dana je na usluzi Beograđanima u gradskim opštinama Grada Beograda. Na ovaj način je omogućeno da se ceo proces imunizacije, od prijave, lekarskog pregleda do vakcinacije obavi brzo i efikasno jer ne traje više od desetak minuta.
Gradska opština Stari grad nastaviće da pruža podršku procesu imunizacije jer samo vakcinacijom i poštovanjem mera možemo da zaštitimo sebe i druge u vreme pandemije.
Za više informacija o imunizaciji na Starom gradu, kao i za pomoć prilikom prijavljivanja na portal e Uprave, možete pozvati opštinski Uslužni centar na telefonski broj 011/ 785-2-999.