OPŠTINA STARI GRAD SPREMNA ZA PRIJEM I ISPORUKU PAKETA ZA PENZIONERE SA NISKIM PRIMANJIMA – ČEKAJU SE UPUTSTVA GRADA I SPISAK KORISNIKA POMOĆI OD GRADSKOG CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Gradska opština Stari grad preduzela je sve potrebne mere za prihvat i isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara i korisnicima socijalne novčane pomoći starijim od 65 godina.

Lokacija za prijem pomoći su hol i velika sala Gradske opštine Stari grad, koji ispunjavaju sve tehničke uslove za prijem (prostor sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem, 24 časovni nadzor sa zaključavanjem i kontrolom pristup, kolski pristup za potrebe prilaza kamiona i manipulacije viljuškarom). Kako bi opštinska lokacija zadovoljila sve neophodne sanitarno higijenske uslove za prihvat paketa tokom pandemije prema dopisu Gradskog centra za socijalni rad, 24. marta je prosleđena pismena informacija Gradskom štabu za vanredne situacije da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju izvrši dezinfekciju prostora.

Kako Gradski štab nije dostavio potvrdu da su Zavodu prosleđene navedene informacije, predsednik opštine i komadant Štaba za vanredne situacije Marko Bastać tokom jučerašnjeg dana je uputio hitan zahtev da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju izvrši dezinfekciju navedenog prostora u zgradi Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42. Nakon urgencije  Zavod za biocide i medicinsku ekologiju je danas izvršio dezinfekciju prostora. Volonterski centar ima dovoljan broj volontera da obezbedi funkcionisanje magacina i distribuciju pomoći.

Gradska opština Stari grad je spremna za prijem i isporuku paketa za penzionere sa niskim primanjima. Kako bi Starograđani blagovremeno dobili neophodnu pomoć, kao i svi stanovnici Beograda, očekujemo da nadležni ispune svoj deo propisanih obaveza – jasne instrukcije od strane Grada o načinu raspodele, kao i spisak svih korisnika na teritoriji opštine Stari grad koju treba da dostavi Gradski centar za socijalni rad Beograd.

Kako su ranije najavile gradske vlasti dostava prvih  paketa pomoći penzionerima trebala je da počne najkasnije danas.  Dostava će trajati desetak dana, jer će se dnevno iz Arene slati oko 15.000 paketa.  Svaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži po kilogram brašna i šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun i toalet papir.

#cuvamoStarigrad