NAJLEPŠE UREĐENA DVORIŠTA, BAŠTE I TERASE

U organizaciji Saveta za ekologiju opštine Stari grad i ekološke radionice „Olga Poznatov“ i ove godine nagrađeni su vlasnici najlepših dvorišta, bašta i terasa na Starom gradu. Svečana dodela nagrada održana je danas u kući Đure Jakšića u Skadarliji, a priznanje, statuetu ”dživdžana” i novčanu nagradu pobednicima je uručila predsednica opštine Mirjana Božidarević.

U kategoriji za najlepše dvorište poslovnog prostora i baštu restorana prvo mesto pripalo je Sanji Iliću, kompozitoru i velikom ljubitelju prirode, koji je baštu u Ulici majke Jevrosime br. 20 pretvorio u mali raj za svoje komšije i članove grupe „Balkanika“. Drugo mesto osvojio je vrtić „Leptirić“ u Gospodar Jevremovoj ulici br. 18, dok je treće mesto u ovoj kategoriji pripalo piceriji „Orao“ u Bulevaru despota Stefana br. 28.

U akciji „Moje dvorište – mala pluća grada“ prvo mesto mesto osvojila je gospođa Jelena Prodanović iz Ulice Miće Popovića 14-a, dok je drugo mesto pripalo Vesni Kapuran iz Dobračine br.5. Treće mesto u ovoj kategoriji osvojio je Milan Odalović iz Hilandarske br.34-36.

Najlepšu krovnu terasu na Starom gradu uređuje gospodin Rade Jovanović iz Knez Miletine br.14. Drugo mesto u istoj kategoriji pripalo je doktoru Dušanu Nikolišu iz Kneza Miloša br.16, a treće mesto gospođi Zdenki Glišić iz Svetogorske ulice br.45.

U kategoriji za najlepši balkon prvo mesto osvojila je Ljiljana Stanić iz Ulice Tadeuša Košćuškog br. 68, a drugo mesto pripalo je gospodinu Antonu Usmianiju iz Despota Stefana 29-31.
Najcvetniji prozor uređuje gospođa Verica Spasojević iz Šafarikove ulice br. 6.