KAKO GRAĐANI DA POMOGNU U ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

Savet za zaštitu životne sredine opštine Stari grad, na čelu sa prof. dr Nadom Kostić, u sredu 28. decembra, u svečanoj sali GO Stari grad, od 15 časova, počinje seriju edukativnih ekoloških seminara za Starograđane.

Prvo predavanje posvećeno je temi „Kako građani da pomognu u zaštiti životne sredine”. Članovi Saveta pružiće sve potrebne informacije o aktuelnim opštinskim projektima zaštite životne sredine, kao i savete za praktičnu primenu ekoloških principa u domaćinstvima, od separacije otpada do reciklaže (istrošenih sijalica, plastičnih kesa, televizora, kompjutera i starih elektroaparata).

Edukativni seminari sa predavanjima, filmovima i savetima stručnjaka, nastaviće se posle novogodišnjih i božićnih praznika.

Stari grad je opština koja vodi računa o ekologiji i zaštiti životne sredine. Osim edukativnih aktivnosti, Savet za zaštitu životne sredine sprovodi višegodišnje akcije koje razvijaju ekološku svest sugrađana.

Redovno se vrši zamena istrošenih sijalica i neonki novim, štedljivim sijalicama, a u opštinskoj zgradi su postavljene posude za prikupljanje istrošenih baterija, starih sijalica i neonki.

Rešavajući jedan od najvećih komunalnih problema Starog grada, kontinuirano se postavljaju higijenske kese za kućne ljubimce u sve ulaze zgrada. Krajem prošle godine opština je nabavila „GO BUSTERS“- revolucionarne čistače psećeg otpada sa trotoara i ulica.

Podsećamo da Starograđani u prostorijama Kontakt centra, u prizemlju opštinske zgrade, u kanceraliji broj 6, mogu lično da preuzmu „eko-kese“ za separaciju kućnog otpada. Pozivom na telefonski broj centra 785 – 2 – 999 dobićete sve potrebne informacije o aktivnostima GO Stari grad, kao i o predstojećim ekološkim akcijama i edukativnim seminarima.