NAGRADE UČENICIMA MATEMATIČKE GIMNAZIJE

Delegacija Gradske opštine Stari grad posetiće sutra, 30. septembra, u 14,00 sati Matematičku gimnaziju, koja se nalazi u Kraljice Natalije 37.

Tom prilikom predsednica Mirjana Božidarević uručiće učenicima Matematičke gimnazije, koji su svojim uspesima pokazali da su pravi ambasadori znanja naše zemlje, novčane nagrade za postignute rezultate. Odlukom Opštinskog veća učenici su nagrađeni sa ukupno 290.000 dinara za osvojene zlatne, srebrne i bronzane medalje na 51. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Kazahstanu, 27. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji i na 41. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Hrvatskoj.

Gradska opština Stari grad redovno podržava uspehe đaka u svim oblastima i nastoji da pokaže da se znanje isplati i ceni.

Za osvojenu zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu nagrađen je izuzetno talentovani Teodor fon Burg sa 30.000 dinara; Luka Milićević i Teodor fon Burg osvojili su zlatnu medalju i na 27. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji, i za to im je pripala novčana nagrada takođe u visini od po 30.000 dinara. Za osvojene srebrne medalje u Kazahstanu, nagrađeni su sa po 20.000 dinara – Luka Milićević, Mihajlo Cekić i Dušan Milijančević, dok je Aleksandri Dimić, za osvojenu srebrnu medalju na 41. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Hrvatskoj, pripala nagrada od 20.000. „Srebrni“ na 27. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji Stevan Gajović i Dušan Milijančević nagrađeni su sa po 20.000 dinara, a Rade Špegar i Stevan Gajović zaslužili su po 10.000 za osvojene bronzane medalje. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike. Bronzane medalje koje su osvojili Aleksandar Vasiljković, Jezdimir Milošević, Dušan Perović i Uglješa Stojanović na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Hrvatskoj nagrađene su sa po 10.000 dinara.

Takođe na listi nagrađenih sa po 10.000 dinara su i Mihajlo Cekić i Rade Špegar za osvojene bronzane medalje na 27. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji.