OTVORENA ELEKTRONSKA ČITAONICA NA FAKULTETU ZA FIZIČKU HEMIJU

Na Fakultetu za fizičku hemiju, danas je svečano otvorena elektronska čitaonica, opremljena zahvaljujući donaciji Gradske opštine Stari grad. Čitaonicu je otvorio dekan, prof dr Šćepan Miljanić, a u ime opštine, događaju je prisustvovala Ana Danilović, zamenica predsednice.

– Ovo je jedan od manjih ali elitnih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Elektronska čitaonica predstavlja sistem zahvaljujući kome će naši studenti moći da iznajmljuju net buk računare što čini drugi korak ka stvaranju „elektronskog fakulteta“. Prvi korak, takođe zahvaljujući pomoći opštine, je bila nabavka fakultetskog informacionog sistema-komplikovanog softvera koji omogućuje da sve poslove, a naročito one koji se odnose na studente, vodimo elektronski (prijavljivanje ispita, ocenjivanje, statistike…)- rekao je Šćepan Miljanić, koji se zahvalio Starom gradu, odnosno predsednici Mirjani Božidarević i Ani Danilović.

– Pošto se ovde obavljaju fantastični eksperimenti i naši fizički hemičari postižu izvanredne rezultate u Srbiji i u inostranstvu, nadamo se da će im elektronska čitaonica pomoći, kako na osnovnim studijama, tako i na master i doktorskim studijama. Oni će sada besplatno moći da koriste sve elektronske materijale iz arhive fakulteta, kao i sa internet mreže – rekla je Ana Danilović.

Autor projekta elektronske čitaonice je prof Ljiljana Damjanović, a otvaranju je, pored ostalih, prisustvovao i profesor Lester Wilson, sa Iowa State univerziteta iz SAD. Pored e-čitaonice, danas je istovremeno otvorena i izložba slika profesora sa ovog fakulteta.