PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE U AKCIJI “ZA ZELENIJI BEOGRAD”

Akcija “Za zeleniji Beograd” svake godine ima sve više učesnika, saopštilo je danas “Zelenilo-Beograd” i pozvalo zainteresovane sugrađane da se priključe, u opštinama gde je prijavljivanje produženo do 12. juna.

Prijavljivanje učesnika, koje traje od kraja aprila, produženo je u opštinama Zvezdara, Čukarica, Palilula, Savski venac, Voždovac, Rakovica i Stari grad. Akcija se organizuje 12. put, uz podršku Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Službu za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima (BEOKOM), kao i deset gradskih opština, navedeno je u saopštenju.

Opštine će komisiji na nivou grada dostaviti svoje pobednike u pet kategorija: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište i najleše zelenilo oko predškolske ustanove.

Osvajači prvih mesta sa svih deset gradskih opština učestvuju u takmičenju na nivou grada. Završna svečanost na kojoj će biti proglašeni “najbolji od najboljih” biće održana krajem juna, najavilo je JKP “Zelenilo-Beograd”.