MAŽORETKINJE NAJAVILE PRAZNIK MIMOZE U HERCEG NOVOM

Knez Mihailovom ulicom su juče, u popodnevnim satima, prodefilovale mažoretkinje koje su svojim nastupom najavile 49. praznik mimoze u Herceg Novom, tradicionalnu manifestaciju turističkog centra Boke Kotorske.

Karnevalu u slavu mimoze prisustvovali su brojni Beograđani, a među njima i predsednici GO Stari grad Marko Bastać, opštine Herceg Novi Stevan Katić, predstavnici Turističke organizacije Beograda, kao i šef Odseka za turizam centralne gradske opštine Milan Cerovac.

Beograd je ove godine jedan od gradova u regionu u znaku mimoze pošto su mažoretkinje, gradska muzika i klovnovi iz Herceg Novog ovaj karneval vedrine u duha Mediterana predstavile na Zlatiboru, u Jagodini, Bijeljini i Doboju. Krajnje odredište je Banja Luka, gde će nastupiti 25. januara, a karavan će gostovati i u Trebinju, 16. februara, u okviru programa ove tradicionalne manifestacije

„Praznik mimoze” počinje prvog vikenda u februaru, a raznovrsni programi će trajati tokom celog meseca, poručili su iz Turističke organizacije Herceg Novi.