BOSI FEST – DRUGI BEOGRADSKI FILMSKI FESTIVAL OSOBA SA INVALIDITETOM

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad a u organizaciji „Hendi Centra Koloseum“ održaće se od 3. do 5. juna 2011. godine Drugi Beogradski filmski festival osoba sa invaliditetom (BOSI FEST). Svečano otvaranje „BOSI FESTA“ zakazano je za 3. jun 2011. godine u prostoru Doma omladine sa početkom u 11. časova.

BOSI FEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom koji se prvi put organizovao u Beogradu i Srbiji prošle godine.

Cilj filmske manifestacije jeste upoznavanje šire javnosti o pravima, položaju i potrebama osoba sa invaliditetom, poboljšanje komunikacije, rušenje postojećih predrasuda, a u isto vreme filmski program podsticajno deluje da se mladi režiseri ohrabre na stvaranju novih filmskih i umetničkih ostvarenja.

Ovogodišnji moto festivala jeste „ Pogled, pokret, život“ , a teme su kultura, sport, turizam, obrazovanje, rad i život osoba sa invaliditetom.
Osim Gradske opštine Stari grad, Festival su podržali i Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije, Gradska uprava Beograda, Sekretarijat za kulturu, Savetodavno telo OSI pri kabinetu gradonačelnika grada Beograda i GO Vračar.