NOVA POMOĆ ZA STANOVNIŠTVO OPŠTINE MALI ZVORNIK

Opština Stari grad uputila je danas novu pomoć – pakete sa gotovom i konzervisanom hranom, flaširanu vodu, opremom za bebe i higijenskim proizvodima u Mali Zvornik. Na području opštine, varoši smeštene na desnoj obali Drine, nakon bujičnih poplava pokrenuta su brojna klizišta koja su srušila i urušila nekoliko kuća i imanja u obližnjim zaseocima, oštetila put Loznica – Bajina Bašta, i ostavila iza sebe nesagledive štete na komunalnoj infrastrukturi. Stanovništvo, lokalna samouprava i mehanizacija komunalnih preduzeća svakodnevno ulažu velike napore kako bi se život što pre vratio u normalu. Škole ne rade.

Stanovništvu opštine Mali Zvornik značajna je svaka pomoć, a trenutno su najvažnija hrana, voda, sredstva za higijenu i oprema za bebe.

Pomoć koju Starograđani nesebično i svakodnevno donose u opštinsku zgradu, mladi volonteri razvrstavaju, pakuju u kutije tovare u transportna vozila.

Prikupljanje neophodnih namirnica se nastavlja u holu Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42, od 00 do 24 sata.

Opština Stari grad je od početka vanredne situacije pomogla nastradalom stanovništvu u Lajkovcu, Paraćinu, Užicu, Požegi, Ubu, Bajinoj Bašti, Trsteniku, Petrovcu, Svilajncu, Smederevskoj Palanci, Krupnju, Malom Zvorniku, Ljuboviji i Šapcu, kolektivnim centrima u Beogradu, beogradskim opštinama Obrenovac, Lazarevac, Palilula i Čukarica, kao i mestima Barič, Veliki Crljeni i Malo Crniće.

Neophodne informacije možete dobiti na telefon opštine Stari grad 3220-721.