JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO – USLUGA PO MERI STAROGRAĐANA

Gradska opština Stari grad konstantno radi na unapređenju usluga koje nudi svojim sugrađanima. Nakon novootvorenog Uslužnog centra danas je zahvaljujući projektu Jedinstvenog upravnog mesta, otvorena i nova šalter sala.

Početak rada Jedinstvenog upravnog mesta ozvaničio je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, sa saradnicima, u prisustvu direktorke sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislave Simanić i direktora RJ Beograd centar Pošta Srbije Darka Ognjenovića.

„Opština Stari grad je jedna od 10 opština u pilot projektu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koji našim građanima omogućava da svoje poslove vezane za upravu obave efikasno, brzo i jednostavno. Noviteti su što u renoviranoj šalter sali otvaramo i šalter za preduzetnike i šalter pošte, tako da je građanima potpuno olakšana cela procedura, na jednom mestu“, rekao je predsednik Marjanović i zahvalio JP Pošte Srbije i Privrednoj komori Srbije na podršci i saradnji za realizaciju ovog projekta.

Pored izdavanja izvoda iz matične knjige rođenih, rešenja o prijemu u državljanstvo, građani imaju priliku da se na licu mesta informišu o statusu svog predmeta, ali i da zakažu sastanak u katastru. Kao i do sada našim sugrađanima je dostupan i šalter gde se mogu prijaviti za E građanina , a to im pruža mogućnost da u svakom trenutku, preko aplikacije na mobilnom telefonu obave sve procedure dostupne na portalu e uprave.

U sklopu novootvorene šalter sale u opštini Stari grad, pored postojećih usluga, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, otvoren je i specijalizovani šalter za preduzetništvo.

„Danas smo sa opštinom Stari grad potpisali i protokol o saradnji . Rad ovog šaltera omogućava preduzetnicima, kao i svima koji žele da započnu biznis, da na brz i jednostavan način dobijaju informacije o njihovom poslovanju, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije – na njemu se preduzetnici mogu informisati o svim postojećim kreditnim linijama, programima pomoći i primeni relevantnih zakonskih procedura“, istakla je Branislava Simanić, direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije i najavila otvaranje šaltera za preduzetnike i u drugim opštinama Grada Beograda i naše zemlje.

Još jedna novina koja je uvedena je ispostava šaltera pošte, koji omogućava svim našim sugrađanima da sve takse plate u okviru novootvorene šalter sale. Ranije su morali da odlaze do obližnje pošte ili menjačnice koja ima platni promet.

Direktor RJ Beograd centar Pošta Srbije Darko Ognjenović se ovom prilikom zahvalio opštini Stari grad na mogućnosti da otvaranjem ovog šaltera svim Starograđanima omogući brzu i jedinstvenu uslugu.

Podsećamo da je opština Stari grad jedna od retkih pet frendli opština koja je omogućila sugrađanima da sa svojim ljubimcima obave sve potrebne stvari u novootvorenoj šalter sali.

Jedinstveno upravno mesto – JUM