TENISKI TERENI SRPC „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ” SE UREĐUJU ZA ATP TURNIR „SERBIAN OPEN”

Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, i Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave, obišli su danas sa Snežanom Marković, ministarkom sporta, Igorom Mikljom, gradskim sekretarom za sport i omladinu, predstavnicima Ministarstva za infrastrukturu i članovima porodice Đoković, otvorene teniske terene Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović” (Tadeuša Košćuška 63), koji se uređuju za održavanje ATP turnira. „Serbian Open” će se održati od 2. do 11. maja ove godine. Uporedo sa radovima na teniskim terenima, radovi se odvijaju i na izgradnji velikog parking prostora.
Predsednica opštine Mirjana Božidarević se zahvalila porodici Đoković i „Femili sportu“, Ministarstvu sporta i gradskom Sekretarijatu za sport i omladinu, kao glavnim investitorima, na uspešnoj saradnji oko adaptacije teniskih terena, na kojima će se prvi put u našoj zemlji održati jedan međunarodni teniski turnir.
Mirjana Božidarević iskoristila je priliku da najavi i otvaranje radova na adaptaciji i sanaciji bazena SRPC „Milan Gale Muškatirović“.
– Pored renoviranja, bazeni će biti opremljeni najsavremenijom tehnikom, a očekujemo da za vreme Serbian Open-a radovi budu u punom jeku. Verujem da će građani Beograda moći u toku ove godine da koriste ovaj objekat – izjavila je predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević.
Republika je za uređenje osam teniskih terena i pomoćnog objekta izdvojila 40 miliona dinara, a oni će biti iskorišćeni i za Univerzijadu, najavila je Snežana Marković.
– Rekonstrukcija terena za možda najveći sportski događaj u poslednje vreme u Srbiji predstavlja odličan spoj privatnog sektora i lokalne i republičke uprave, a korist će imati svi koji u njemu učestvuju. Naravno, korist će imati i građani, kako prisustvujući ovako značajnom događaju, tako i kasnije koristeći terene – rekao je Miklja.

Na turniru „Serbian Open”, koji će biti u rangu sa turnirima u Marseju i Umagu, nastupiće teniseri iz Srbije, Hrvatske, Španije, Francuske i Austrije, a nagradni fond će biti 450.000 evra. Grad će za potrebe turnira zakupiti montažne tribine za desetak hiljada posetilaca, a Direkcija za građevinsko zemljište će urediti prilaze i parking ovog sportskog centra.