AMBASADOR MAKEDONIJE U POSETI OPŠTINI STARI GRAD

Ljubiša Georgievski, ambasador Republike Makedonije u Srbiji, boravio je danas u poseti Gradskoj opštini Stari grad. Ambasadora je primila predsednica Mirjana Božidarević. Tokom susreta Georgievski je naglasio da mu je pravo zadovoljstvo što ima priliku da se sretne sa predsednicom svoje matične opštine, jer se sedište ambasade nalazi u Gospodar Jevremovoj 34.

– Opština Stari grad ima razvijenu dugogodišnju saradnju sa opštinama Centar iz Skoplja i gradom Bitolj, i to još više približava dva prijateljska naroda i suseda u regionu. Smatram da, u poređenju sa svim drugim državama u kojima žive Makedonci u rasejanju, i sa evropski najrazvijenijim zemljama, pripadnici makedonske nacionalne manjine u Srbiji sigurno imaju najbolji tretman i potpuno ostvaruju sva svoja prava kao nacionalna manjina i kao građani Srbije. Smatramo da je i položaj Srba u Makedoniji adekvatan i to je upravo nepresušni izvor naše dalje saradnje, – naglasio je Ljubiša Georgievski.

Tokom sastanka razmatrani su i novi projekti saradnje koji će se realizovati u narednom periodu, i u koje će biti uključena udruženja srpsko – makedonskog prijateljstva.

U znak pažnje predsednica Božidarević je ambasadoru Geopgievskom uručila grb Opštine Stari grad. Sastanku je prisustvovala i novinarska ekipa Makedonske televizije.