ВЕСИЋ ТРАЖИ ОПРАВДАЊА ЗА БЕСМИСЛЕНЕ ПРОЈЕКТЕ, УМЕСТО ДА УВАЖИ МИШЉЕЊЕ СТРУЧНЕ ЈАВНОСТИ И ОДУСТАНЕ ОД ЖИЧАРЕ

Преносимо изјаву председника Градске општине Стари град Марка Бастаћа поводом нових изјава заменика градоначелника Београда Горана Весића о пројекту изградње гондоле на Београдској тврђави:

„Заменик градоначелника Горан Весић опет тражи оправдања за своје бесмислене пројекте, уместо да уважи мишљење стручне јавности и одустане од жичаре коју је планирао да гради на простору који је заштићена културно-историјска целина.

Да има храбрости да се суочи са грађанима и стручњацима из разних области у оквиру јавних расправа везаних за изградњу жичаре, схватио би размере штете коју прави. Овако, остало му је једино да се крије иза лика и дела његовог тренутног партијског шефа Александра Вучића.

Ово је већ виђен маневар бежања од одговорности коме заменик градоначелника прибегава када схвати да је дошло време за свођење рачуна. Резултати првог мерења га очекују већ у недељу, када ће резултати референдума показати да ли Старограђани подржавају економски неоправдано и правно проблематично раскопавање ужег центра града на коме  заменик градоначелника Весић Горан инсистира”.