ДЕВЕТА ПО РЕДУ АКЦИЈА ОПШТИНЕ „ТРЕЋАЦИ ОН-ЛАЈН”

Градска општина Стари град је и ове године ученицима трећег разреда из свих основних школа на територији општине уручила таблет уређаје у традиционалној акцији „Трећаци он-лајн”. И поред смањеног буџета за ову годину, општина је успела да на крају школске 2018/2019. године обрадује укупно 538 ученика.

„Брига о деци и младима је један од приоритета локалне самоуправе и због тога наша општина жели да учествује у процесу њиховог образовања. Ученици трећег разреда су на почетку школовања, предстоји им још много времена у школској клупи, па им сада треба скренути пажњу да таблет уређаје и интернет користе за учење, а не само за игрице и забаву”, рекао је данас на заједничком дружењу у ОШ „Краљ Петар Први” Андреја Миливојевић, члан Већа општине Стари град.

„Када је општина пре девет година први пут организовала ову акцију, информатика је у школама била факултативни предмет. Данас је тај предмет нешто без чега се не може замислити школовање. Деца то разумеју боље од нас, а на нама је да их усмеримо да што више уче и објаснимо како да воде рачуна о безбедности на интернету”, додао је Андреја Миливојевић.

Спроводећи пројекат „Трећаци он-лајн” Градска општина Стари град је од 2010. године староградским трећацима до сада поделила укупно 3271 нет-бук и 1465 таблет рачунара.