УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА СТАРИ ГРАД – ЉУБАВ, МУЗИКА, СЛИКАРСТВО У КУЋИ ЂУРЕ ЈАКШИЋА

Под покровитељством општине Стари град, у Кући Ђуре Јакшића од 7. до 11. септембра, сваке вечери од 19 до 20 часова, Удружење пензионера општине Стари град представља члановима и староградским пензионерима богат културно–уметнички програм.

Осим чланова Удружења посетиоци овогодишњег петодневног дружења су и гости из Аранђеловца и Врњачке бање.

– У сарадњи са нашом општином, већ пету годину за редом, наши чланови – уметници удружења представљају се најстаријим суграђанима. Вечерас је вече слика и поезије – каже проф. др Нена Шантић, председница Удружења пензионера општине Стари град.

Првог дана посетиоци су могли да виде слике академских сликара Снежане Бошковић и Бранислава Несимовског. Колорити годишњих доба сликари су представили уљем на платну, али и једном новом техником, уљем на стаклу. Велико интересовање посетиоци су показали и за поезију њима драгог госта и пријатеља из Земуна Мише Милошевића. Осим њега, своје кратке приче читала је и Снежана Бошковић.

Прве вечери присуствовали су чланови Удружења пензионера са Звездаре, Палилуле, Чукарице, Земуна, Новог Београда.

– Окупљаћемо се до петка у нама, драгој Кући Ђуре Јакшића. Биће ту љубавне поезије и кратких прича, сатире и хумореске али и изворне песме и гуслања – истиче Нена Шантић, и позива све пензионере Старог града на ова лепа дружења.