ОПШТИНА ВАС ВОДИ НА ИЗЛЕТ!

Градска општина Стари град већ три године организује бесплатне једнодневне излете за пензионере са Старог града. Због великог интересовања, нове излете планирамо за викенде у септембру и октобру. За сваки од њих обезбедили смо превоз, туристичког водича и ручак у једном од локалних ресторана.

Пријавите се позивом на број 785 2 999, сваког радног дана од 8 до 15 часова, и одаберите жељену дестинацију.

Поред три излета који су у сталној понуди, „Фрушкогорски манастири“, „Ђердапска клисура“ и „Топола-Опленац“, сад нудимо и два нова: „Дворци Војводине“ и „Ресавска пећина“.

Староградски пензионери су до сада имали прилике да бесплатно крстаре београдским рекама и да посете Орашац, Опленац, Аранђеловац, фрушкогорске манастире и Сремске Карловаце. Најатрактивнија дестинација прошле године био је Национални парк Ђердап, са обиласком Сребрног језера, Голупца и мањих успутних места.

Свесна неопходности другачијег друштвеног односа према старијим особама, који се више не може сводити само на задовољење основних егзистенцијалних потреба, општина Стари град, чије се становништво убраја у једно од најстаријих, покренула је низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана.