СВЕЧАНО ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНА МАЛА ЗГРАДА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

Реновирана мала зграда основне школе „Вук Караџић“ у којој бораве ђаци-прваци, свечано је отворена 7. марта, у присуству челника општине Стари град, која је финансирала ове радове, као и радове на огради око школе, који су и даље у току.

У пригодом програму који су овим поводом припремили ученици наступио је школски хор, као и Кристина Коцић, ученица првог разреда и добитница награде за рецитацију.

Нада Белогрлић, директорка ОШ „Стари град“ захвалила се општини Стари град на комплетној обнови школе, која је под заштитом Завода за заштиту споменика културе Републике Србије, тако да је сада лепше и пријатније за рад.

Мирјани Божидаревић, председници општине Стари град, ученици су уручили урамљену захвалницу, због заслуга у реновирању.

-Веома сам срећна и поносна, што сам последњих десетак година у позицији да помажем ову, као и све школе на Старом граду. Школа је лепо сређена а споља дивно изгледа. Желим вам да уживате у овој школи и да будете добри ђаци – поручила је ученицима Мирјана Божидаревић, која је истакла да је цела њена породица похађала ову школу. Она се захвалила својим колегама из општине Вјери Радовић, члану Општинског већа, и Небојши Бакарецу, заменику председника општине, без чије помоћи не ни било ових радова на школи.

ДОНАЦИЈЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ВУК КАРАЏИЋ“ (2001-2008)

Општина Стари град је више пута од 2001. до 2008. године финансијски помогла ОШ „Вук Караџић“. За радове на изради громобранске инсталације и поправку капије општина је 2001. године издвојила 3.870.000 динара. Током 2004. године општина Стари град определила је овој школи укупно 135.000 динара за куповину рачунарске опреме и фотокопир апарата, као и за помоћ талентованим и успешним ученицима за куповину књига и учествовање на републичком такмичењу из физике.

У 2005. години ОШ „Вук Караџић“ је уз помоћ општине Стари град увела видео надзор у школи. Вредност ове донације износила је 740.000 динара. Такође, општина је и у овој години купила неопходну рачунарску опрему, а најбољи ђаци су захваљујући општини отпутовали на савезно такмичење из физике. Школи је купљен и намештај у вредности од 100.000 динара.

Санација ОШ „Вук Караџић“ почела је 2006. године, када је општина Стари град, као један од инвеститора, определила 810.000 динара за полагање керамичких плочица у великој згради школе, док је за извођење грађевинско-занатских радова на објекту школе из општинског буџета издвојено 2.781.000 динара. Поред поменутих инвестиција, општина је и у 2006. години определила око 250.000 динара за куповину и умрежавање рачунара, као и за покриће трошкова куповине уџбеника за социјално најугроженије ученике. У 2007. години, општина је такође помогла социјално најугроженијим ученицима определивши у том смислу 37.000 динара, док је за сређивање дворишта – сечу стабала и обликовање крошњи у дворишту школе издвојено 174.000 динара.

У 2008. години почело је комплетно реновирање мале зграде ОШ „Вук Караџић“. За архитектонско-грађевинске радове, као и за водоводне, електро и машинске радове општина Стари град издвојила је нешто више од 14.000.000 динара. За реконструкцију ограде школе, која је и даље у току, општина је из свог буџета издвојила 12.320.000 динара.