НАСТАВЉА СЕ ПРОГРАМ РАЗГЛЕДАЊА БЕОГРАДСКЕ ТВРЂАВЕ

Пре десет година, 28. јуна 1998. године, општина Стари град је организовала акцију бесплатног разгледања Београдске тврђаве и Београдске вароши, која је намењена искључиво Београђанима. Обилазак и разгледање Београдске тврђаве уз пратњу стручног водича Бранка Работића почиње сваког првог четвртка у месецу у 16 часова испред павиљона „Цвијета Зузорић“, док обилазак Београдске вароши (старог језгра града) почиње сваке прве среде у месецу испред Библиотеке града Београда у 16 часова. Оба разгледања трају 90 минута. Обиласци Београдске тврђаве и Београдске вароши за школске групе посебно се заказују, а посебно се заказују и обиласци за странце на енглеском језику и то на број телефона 063/854-26-48.

Општина Стари град је и за ову годину издвојила издвојила 132.000 динара за трошкове стручног туристичког водича Бранка Работића, аутора књиге „Београдска тврђава на длану“. Издавање ове књиге је такође помогла општина Стари град.

Разгледање Београдске тврђаве је прилика да видимо неке њене добро познате кутке, али и оне који су, стицајем разних околности, били скривени од наших погледа. Тврђава искрено показује свој узбудљиви историјски лик сваком посетиоцу, који је спреман да у обилазак уложи мало времена. На Београдској тврђави се обилази Доњи и Горњи град, као и изложба историјата Београдске тврђаве у простору рестаурисане аустријске капије, док разгледање Београдске вароши подразумева обилазак амбијенталне целине Косанчићев венац (Саборна црква, место некадашње народне библиотеке и сл).