ПОЧЕЛА АКЦИЈА „ТРЕЋАЦИ ONLINE“

Ученици трећег разреда ОШ „Стари град“, њих 31, добили су нет – бук рачунаре, у оквиру акције Градске општине Стари град „Трећаци On-line“, која је данас почела. Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и Ана Даниловић, заменица председнице, на свечаности у библиотеци школе, поделиле су вредне поклоне ученицима трећег разреда заједно са торбицама и еколошком кесом.
– Надам се да ће вам користити ови мали рачунари. Ово ће бити помоћ вама, али и вашим родитељима С обзиром да се налазимо у библиотеци, ја увек дајем предност књигама, али без рачунара се не може. Они ће вам бити помоћ у учењу, али и у игри. Желимо да школе учинимо модернијим, – рекла је ђацима Мирјана Божидаревић.

Домаћин, директор Бранислав Вучинић рекао је да су деца су одушевљена и да су нет -букове нестрпљиво чекали.
-Чувајте нет – букове као што чувате другарство и дајте пример другима
Поручила је трећацима Ана Даниловић.
Градска општина Стари град обезбедила је за све ученике трећег разреда староградских основних школа 582 рачунара са инсталираним оперативном системом, а они и њихови наставници ће добити и бесплатну обуку коју обезбеђује ГO Стари град. Процена стручњака је да је тај узраст најпогоднији за почетак учења и упознавања са радом на рачунару.