ОПШТИНА СТАРИ ГРАД УГОСТИЛА ОСНОВЦЕ ИЗ ОСОЈАНА

Градска општина Стари град је прошлог викенда била домаћин деци из Осојана, са Косова и Метохије. Двадесет двоје ученика, од петог до осмог разреда Основне школе „Радош Тошић”, били су гости својих вршњака из староградских основних школа, а током тродневне посете Београду, имали су богат и занимљив програм обиласка нашег главног града.

Основци из Осојана допутовали су у петак поподне на Стари град. У свечаној општинској сали прво су се упознали са председником општине Стари град Марком Бастаћем, као и домаћинима и другарима из староградских школа, у чијим домовима су били смештени. Исте вечери присуствовали су пројекцији филма „Деда мраз и компанија” у просторијама староградске Установе културе „Пароброд”.

Домаћини су се побринули да основцима са Косова и Метохије ова посета Београду буде садржајна, препуна активности и незаборавна. Првог дана викенда су посетили фудбалске стадионе ФК Црвена Звезда -„Рајко Митић” и ФК „Партизан” на Топчидерском брду, а потом и Музеј Николе Тесле. У суботу поподне су имали прилику да се у просторијама Адрија Медија Групе у Влајковићевој на лицу места упознају и виде како се у једној редакцији ради и како се праве дневне новине и магазини. Том приликом су им захваљујући компанији „Бамби” уручени и пригодни поклони добродошлице, а завршетак успешног дана, у веселој атмосфери је настављен на Београдском сајму и Новогодишњем вашару. За последњи дан викенда наши драги гости су се у пратњи домаћина и професоналног водича упознали са баштином Кнез Михаилове улице, Београдске тврђаве, као и са другим туристичким и културно – историјски локалитетима у централној зони Старог града.

Градска општина Стари град се овом приликом захваљује свима који су несебично помогли да се деца из Осојана осећају пријатно током боравка у Београду. Посебну захвалност дугујемо староградским основцима и њиховом родитељима, у чијим домовима су били смештени њихови другари са Косова и Метохије, професионалном туристичком водичу Бојани Шестовић, као и компанијама „Бамби” из Пожаревца и Адрија Медија Групи из Београда.