ВЕЛИКА САЛА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД БЕСПЛАТНО СВИМ СТУДЕНТИМА И ОМЛАДИНЦИМА

Градска општина Стари град од данас ће отворити врата Велике сале и бесплатно је дати на коришћење свим студентским и омладинским организацијама.

Марко Бастаћ, председник ове централне београдске општине, окарактерисао је ту одлуку као сасвим логичан и очекиван потез, уколико се узме у обзир одлична сарадња коју је општина протеклог месеца остварила са државним факултетима.

– У априлу смо организовали Дан отворених врата за све будуће студенте. Тада смо видели да, ма шта се причало, млади у Београду, а и шире, ипак желе да посећују радионице и организације едукативног карактера. Нажалост, пошто су у питању студенти и омладина, проблем јако често представља недостатак новчаних средстава управо за изнајмљивање простора у којем би поменуте манифестације биле одржане. Сматрам да младима не сме ништа да стоји на путу ка образовању и усавршавању, а поготову не новац, те управо због тога им бесплатно отварамо врата наше општине и Велике сале, када год им је то потребно – рекао је Марко Бастаћ.

Уколико желе да закажу салу, све омладинске и студентске организације могу добити потребне информације позивом на телефон Контакт центра општине на број 785-2-999.