АКЦИЈА УРЕЂЕЊА И ЧИШЋЕЊА СТАРОГ ГРАДА

Одељење за комуналне послове и комуналну инспекцију општине Стари град у сталној је акцији уређења и чишћења града. Посебна акција спроведена је данас, када су комунални инспектори у сарадњи са фирмом “Нови град – инжењеринг” уклонили пет мини депонија и то у Дубровачкој 18-20, на Дунавском кеју 34, 36 и 38 и на углу Дубровачке и Дунавског кеја.

Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе, који је присуствовао акцији, каже да општини Стари град није циљ само да уклони депоније са отпадом, шутом и песком него и да предузме мере да се оплемене и уреде ове јавне површине у самом центру града. Према његовим речима, треба уклонити и аутомобиле који овде стоје “заборављени” од стране власника, поправити оштећен асфалт са места где су уклоњени киосци, озеленити и средити ове јавне површине између солитера, које овог момента заиста руже наш град.

„Акција комуналне инспекције је перманентна. Општина стално упућује апел појединцима и фирмама да не стварају депоније на јавним површинама, а комунална инспекција, поред сталног обиласка улица Старог града, предузима и казнене мере“, изјавио је Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе.

У комуналној инспекцији подсећају да су казне за несавесне, сходно Одлуци о одржавању чистоће града Београда, до 500.000 динара за правна лица, до 25.000 динара за одговорна лица у фирмама, до 250.000 за предузетнике и до 25.000 за физичка лица.