ВЈЕРА АЏИЋ У „ГВАРНЕРИЈУСУ“

На другом концерту, 12. новембра, са почетком у 20 часова, које су Градска општина Стари град и Центар лепих уметности „Гварнериус“, покренули са жељом да помогну дечијем Свратишту у Крфској улици у Београду, представиће се млада уметница Вјера Аџић. Уз клавирску сарадњу Татјане Дробни. На концерту ће наступити и бас-баритон Александар Новаковић и баритон Владимир Динић који ће извести композиције Јошина Накаде, јапанског аутора чија дела до сада нису извођена код нас.

Вјера Аџић(сопран) је рођена у Котору. Похађала је нижу музичку школу у Херцег Новом, средњу музичку школу је завршила у Котору (одсек за соло певање), а затим уписује Факултет музичке уметности у Београду, одсек за соло певање у класи редовног проф. Радмиле Смиљанић. Специјалистичке студије завршила је на Музичкој академији Универзитета у Бањалуци. Члан је хора Радио телевизије Србије.

Подсећамо да су Градска општина Стари град и „Гварнериус“ у априлу покренули циклус хуманитарних концерата за помоћ дечијем Свратишту у Крфској улици у Београду, а серију концерата настављају виолиниста Гордан Трајковић (24. новембра) и сопран Наташа Тасић Кнежевић (22. децембра)

Позивамо све да куповином карата или уплатом донације, помогну онима којима је помоћ најпотребнија и да присуствују врхунским уметничким програмима. Градска општина Стари град отворила је наменски рачун за уплате 840 – 744151843 – 84, модел: 97, позив на број 44-018, а све додатне информације можете добити путем тел. 011/33 00 606 или 011/32 21 114.